Charlotte Roberg - Intuitiv dyrekommunikation +45 26 27 72 26 charlotte@roberg.dk

Lad mig først slå fast, at der ikke findes et andet væsen eller en ting eller et sted, som kan gøre dig lykkelig. Du kan føle lykke når du er sammen med en anden eller har en ting eller befinde dig et sted, men det er dig der skaber følelsen af lykke.

Jeg kan f.eks. sidde her i min stue lige nu og føle lykke ved tanken om at jeg cykler på en knaldrød cykel i sommerkjole i solskinsvejr. Tanken og min følelse af lykke er helt uafhængig af, om jeg har en rød cykel eller ej og om det er sommer og solskin eller ikke. Det er d.18. november i dag, det blæser og er koldt uden for, og min cykel er for øvrigt grå.

Prøv at lade din tanke føre dig derhen, hvor og med hvem eller hvad du føler lykke.

Du skaber din egen lykke

Ideen til dette opslag kom, da jeg læste følgende i et magasin: ”Ikke nok med at kæledyr er loyale og fulde af betingelsesløs kærlighed, de kan også gøre dig lykkeligere, få dig til at føle dig mindre ensom, samt øge dit selvværd.”

Jeg vil vove at påstå at det ikke er dyrene der gør dig lykkeligere, får dig til at føle dig mindre ensom eller øger dit selvværd. Det gør du selv. Dyrene kan være rigtig gode til at støtte dig i processen, men det er ikke dem der giver dig disse følelser. Hvis ikke du er klar til at modtage dyrenes støtte, så kan der ske det modsatte, nemlig at dyrene spejler og forstærker din følelse af ulykke, ensomhed og lavt selvværd.

Dyrene skal ikke gøre dig lykkelig

Grunden til at jeg gerne vil bringe denne pointe op er fordi jeg mener det er vigtigt at mennesker ikke påtager sig ansvaret for et kæledyr af den grund alene, at dyrene skal gøre dem lykkeligere. Der kræver en del ressourcer at være ansvarlig for et andet væsens ve og vel. Uafhængig af om det er en undulat, en kanin eller en hest. Det kræver overskud at tilgodese et andet væsens behov, og man kan ikke læse sig til det hele på forhånd.

Spørg dig selv om du er klar til at påtage dig hele ansvaret – økonomisk, tidsmæssigt og følelsesmæssigt- inden du beslutter dig for at gøre et andet væsen afhængig af dig. Det er altid en god idé at tale med andre, som kender til dyrenes behov. Og det er også en rigtig god idé at prøve at passe den type dyr, du ønsker at byde velkommen i dit liv.

Så er der jo altid den mulighed, at spørge dyrene selv, hvad deres behov er. Vi spørger dagligt hundene her i min familie, hvad de har lyst til og behov for. At opfylde deres behov for nærvær, skovtur, samarbejde, gemmeleg eller andet, kan medvirkekende til at give mig en følelse af lykke.

Hvad tænker dyrene?

Få Charlotte Robergs nyhedsbrev og følg med i hendes samtaler med hunde, heste, katte og andre dyr.

You have Successfully Subscribed!

Share This